Karavaanarit

karavaanarit

Karavaanarit ovat melkein kuin oma lajinsa. Varsinkin joka kevät ja kesä nämä veikeät ja leppoisat ihmiset lähtevät liikkeelle matkailuautoillaan ja -vaunuillaan, tuoden mukanaan loman ja positiivisuuden tunnetta kaikille kanssamatkaajille. He puhuvat omaa kieltään ja perinteinen reissaaja jääkin ihmettelemään, mikä ihme on invertteri, A-mitta tai SFC-alue. Jos tahdot ottaa selvää tästä mielenkiintoisesta ja elämää nauttivasta lajista, vuokraa oma pieni matkailuauto ja lähde reissuun!

Karavaanarit ovat siis asuntovaunu- tai asuntoautomatkailun harrastajia. Heillä on myös oma jäsenliitto, jonka jäsenet pääsevät nauttimaan yli sadasta eri jäsenetuudesta. SF-Caravan ry:n jäsenenä on 79 jäsenyhdistystä, joissa mukana on reilusti yli 60 000 jäsentä.

Karavaanarit kiehtovat matkailijoita

Suomi on pullollaan, mitä viehättävimpiä leirintäalueita, jonne voit ajaa yöpymään matkailuautollasi. Matkailuauto onkin loistava vaihtoehto, kun haluat yhdistää reissuusi liikkumisen ja majoittumisen joustavuuden. Voit viettää esimerkiksi yön leirintäalueella ja ajaa sitten päivällä taas katsomaan paikallisia nähtävyyksiä.

Karavaanarit tietävät kuinka tien päällä majoittumisesta nautitaan täysillä. Moderneissa matkailuautoissa on nykyään viimeisen päälle laitetut asumismukavuudet aina ilmastoinneista omiin suihkuihin ja keittiötiloihin. Nykyään varsinkin matkailuautojen vuokraus on kasvattanut suosiota lomailijoiden keskuudessa. Voitte perheen kanssa suunnitella etukäteen, millaisista asumismukavuuksista tahdotte nauttia reissun aikana ja vuokrata niihin sopivan kodin, joka kulkee mukananne.

Millaisia etuja karavaanarit saavat?

Vaikka et omistaisikaan itse omaa matkailuautoa tai -vaunua, voit silti liittyä karavaanareihin. Millaisista eduista SF-Caravan ry:n jäsenet pääsevät sitten nauttimaan?

  • Alennusta leirinnästä yli 400 jäsenetu- ja SF-Caravan-leirintäalueella sekä ulkomaisilla leirintäalueilla
  • Hotelli- ja hostelliedut, polttoaine-edut, vakuutusedut, autolauttaedut ja muut valtakunnalliset edut
  • Mahdollisuus osallistua jäsenyhdistyksen toimintaan, kerhotoimintaan, kansainvälisiin tapahtumiin

Vuokraamalla matkailuauton pääset kokeilemaan karavaanarielämää

Vuokraa ensin esimerkiksi pieni matkailuauto, sillä se on kompakti tapa aloittaa tai kokeilla karavaanarin elämää. B-kortilla sinulla on oikeus kuljettaa enintään 3 500 kg painoista matkailuautoa, joten pienempi ajoneuvo voi tulla kysymykseen tässäkin tapauksessa. Painorajoituksen yhteydessä tulee muistaa, ettei se koske pelkästään ajoneuvon massaa, vaan kokonaismassaa.

Pieni matkailuauto tulee myös vasta-alkajalle edullisemmaksi. Niiden vuokraus on pääsääntöisesti edullisempaa, sillä niiden varustelutaso tuskin yltää kaikista suurimpien maantielaivojen varustelutasolle. Säästöä tulee myös polttoainekuluissa, sillä ajoneuvon massa ei kasva turhan suureksi ja matkan taittaminen pysyy taloudellisena. Lisäksi pienemmällä matkailuautolla on helpompi opetella hahmottamaan ajoneuvon parkkeeraus ja muu liikennöinti ilman ylimääräistä stressiä.