Matkailuautojen vuokraus on mahdollista netissä

Matkailuautojen vuokraus

Retkeilyauto on mukava ja edullinen kumppani niin lyhyemmille kuin pitkillekin matkoille. Retkeilyautoa vuokrattaessa karavaanarin kannattaa miettiä myös minkälaisia mukavuuksia hän retkeilyautolta haluaa. Perusmukavuudet, kuten liesi, lämminvesiboileri, jääkaappi, hella, pesualtaat, mikroaaltouuni, pakastelokero, kasetti WC ja lautas- tai TV-antennit ovat monille tärkeitä. Retkeilyautossa voi olla lisäksi muun muassa suihku, kerrossänky, erillinen takakeittiö ja markiisi. Retkeilyautossa on aina matkailuauton tavoin paikka kuljettajalle sekä 4-6 paikkaa ajoneuvon matkustajille. Retkeilyauton yleisimpiä varusteita ovat työtasot, lisäpenkit ja -istuimet, hyllyt ja pöydät. Mukavaa matkaa siivittävät toimiva ilmastointi, lämpö- ja äänieristeet sekä äänentoisto- ja multimedialaitteet.

Muista varata asuntoauto vuokralle netistä. Matkailuautojen vuokraus on todella suosittua, joten matkailuauto on hyvä ratkaisu esimerkiksi silloin, kun henkilöautolla ei voi vetää asuntovaunua asetetun painorajoituksen tai tarvittavan vetokoukun puuttumisen vuoksi.

Asuntoauto vuokralle ja matkaan

Karavaanareiden määrä liikenteessä on koko ajan lisääntynyt. Karavaanarielämässä tärkeää on yhteisöllisyys, sillä kaikki uudet karavaanarit otetaan tervetulleina karavaanariyhteisöön mukaan. Karavaanarit auttavat toisiaan sekä tarvittaessa tien päällä että leirintäalueella aina silloin, kun apua tarvitaan.

Matkailu- ja retkeilyautot sopivat aivan kaikille matkailua harrastaville. Karavaanarit haluavat nauttia ajon aikana maisemien vaihtumisesta, jolloin voi välillä pysähtyä aivan minne haluaa, käydä kahvilla ja ruokailemassa. Matkailuautolla et ole koskaan yksin, vaan aktiivisia karavaanareita löytyy kaikkialta Suomesta. Karavaanarit haluavat lomansa aikana osoittaa yhteisöllisyyttä ja sosiaalisuutta, jota ei milloinkaan ole maailmassa liikaa.

Matkailuautojen vuokraus
Ota nämä huomioon

Ota huomioon seuraavat asiat matkailuautoa vuokratessasi

Matkailuautolla lomalle lähtiessä kannattaa ottaa huomioon muutama tärkeä seikka. Tärkeimpiä asioita monille ovat matkailuauton varustetaso sekä jääkaapin, WC:n että lieden toimivuus. Matkailu- tai retkeilyauton hinta kiinnostaa etukäteen myös monia matkaan lähtijöitä. Matkailuauton kustannukset muodostuvat siitä, kuinka uusi ajoneuvo on, ja minkälainen on sen varustetaso.

Tiesitkö, että kaikenlaiset matkailuauton varusteet löytyvät kätevästi netistä. Suosittuja ja erittäin hyödyllisiä lisävarusteita ovat muun muassa polkupyöräteline, LED-sisävalot, lukuvalot ohjaamoon, peruutuskamera, sähköinen vaununsiirrin, matkustamon ilmastointilaite, liesituuletin tai vaikkapa EU-direktiivien mukainen vetokoukku. Useimmat lisävarusteet sopivat sekä uuteen että käytettyyn matkailuautoon. Kannattaako siis vuokrata matkailuauto vai moderni retkeilyauto? Tutustutaan seuraavaksi asiaan.

Retkeilyauto on matkailuautoa ketterämpi vaihtoehto

Kumpi onkaan parempi ajoneuvo matkailuun, moderni retkeilyauto vai perinteinen matkailuauto? Pakettiauton pohjalle rakennetut retkeilyautot ovat varustetasoltaan samankaltaisia kuin matkailuautot, mutta pienempiä ja erittäin ketteriä. Retkeilyautossa polttoainekustannukset ovat pienemmät kuin matkailuautossa ja auton parkkiin ajaminen on helppoa. Retkeilyautot tuovat myös säästöä lautta- ja tiemaksuissa esimerkiksi Euroopan lomakohteisiin ja leirintäalueille matkatessa. Kumman valitsee, on siis usein pelkkä makukysymys, sillä nykyään matkailuautoja voi vuokrata myös erittäin edullisin maksuehdoin.

Matkailuautojen vuokraus on suosituimpaa kesäkuukausina, mutta sekä retkeilyautoja että matkailuautoja vuokrataan nykyään kaikkina vuodenaikoina. Talviajossa suurimpia ongelmia saattaa olla vesijärjestelmän toimivuus. Makeavesi ja niin sanottu harmaavesi sekä avaamattomat juomapullot jäätyvät helposti. Vesijärjestelmä kannattaa huolellisesti tyhjentää, jolloin voi estää suurimmat jäätymisvahingot. Talviajoon voi ottaa muutaman kanisterin vettä ruokailua ja kahvia varten. Jätevedet voi laskea sankoon ja käyttää kasettivessaa vesipullosysteemien avulla, on sitten kysymyksessä retkeilyauto tai matkailuauto.