Nämä matkailuauton varusteet tarvitset

Matkailuauton varusteet

Matkalle lähtiessä ei ole aivan samantekevää, millaiset matkailuautotarvikkeet ottaa mukaansa. Jos jokin oleellinen tarvike jää puuttumaan ja sen puutteen huomaa vasta matkalla, voi koko matka olla pilalla. Ennen matkaan lähtöä kannattaakin vilkaista listaa kaikkein tärkeimmistä varusteista, ja tehdä omansa sen perusteella, minne on matkaamassa, millainen porukka on mukana, ja millaiset ovat matkasuunnitelmat muutoin. Jos matkaa suuremmassa porukassa, ja mukana on useampi karavaani, ei tiettyjen tarvikkeiden unohtuminen haittaa. Voitte myös suunnitella matkan yhdessä niin, että huolehditte molemmat puoliksi kaikki tarvittavat asiat mukaan. Näin tarvikkeiden hankinnassa voi säästää, eikä kaikkea tarvitse välttämättä ostaa.

Useimmat caravan liikkeet vuokraavat matkailuautoja, joihin kuuluvat kaikki tärkeimmät matkailuauton varusteet mukaan. Autoa vuokrattaessa kannattaakin kysellä mukaan tulevista tarvikkeista, kuten etuteltasta, kaasupulloista tai muista tärkeistä asioista.

Caravan liikkeet antavat neuvoja

Jos et ole kovin kokenut karavaanari, voit pyytää tarvittaessa neuvoja karavaaniliikkeestä. Asiantuntevat myyjät neuvovat aina mielellään asuntoauton tarvikkeisiin liittyvissä kysymyksissä. He voivat myös suositella sinulle tiettyjä tarvikkeita, jotka voivat tulla tarpeeseen matkan aikana.

Jos tarkoituksenasi on yöpyä matkailuautossa Suomen kesällä, kannattaa sinun kiinnittää huomiota siihen, miten hyvin auton saa pimeäksi. Kaikki eivät nimittäin osaa nukkua valoisassa autossa, ja huonosti nukuttu yö ei ole hyvä asia etenkään silloin, jos tarkoituksena on taittaa pitkä matka seuraavana päivänä. Kiinnitä siis huomiota siihen, löytyykö autosta esimerkiksi ohjaamon kaihdinverhot.

matkailuauton varusteet
Huomioi mukavuus

Mahdollisuudet yöpyä asuntoautossa

Matkaan lähtiessä tulee kiinnittää huomiota siihen, että kaikille löytyy yöpymispaikka. Usein matkailuautoissa on mahdollisuus saada ylimääräistä vuodetilaa pöytäryhmän kohdalle. Lisäksi kannattaa selvittää, saako erillisvuoteen yhdistettyä tilaan. Tämä on erittäin hyödyllinen asia etenkin silloin, jos matkalla on mukana pieniä lapsia. Voit toki napata mukaan myös teltan, mutta se ei ehkä ole kaikkien matkaajien mieleen.

Suomen kesät voivat olla joko kuumia tai kylmiä, joten ota huomioon asuntoauton ilmastointi sekä lämmityslaite. Kiinnitä huomiota myös niiden sähkönkulutukseen, sillä saatat joutua maksumieheksi. Usein matkailuautojen vuokraus hinta sisältää kuitenkin lämmityskulut, mutta ei aina. Kysy siis aina vuokrauksen yhteydessä asiasta, jotta vältyt ikäviltä yllätyksiltä ja matkasi sujuu hyvin loppuun asti.

Matkailuautotarvikkeet viihtyvyyden lisäämiseen

Vaikka matkailu on itsessään viihdyttävää, saattaa jossakin vaiheessa matkaa iskeä tylsyys. Etenkin silloin, jos mukana on pieniä lapsia. Siksi kannattaa huomioida, että matkailuautotarvikkeet sisältävät viihdettä. Se voi olla esimerkiksi televisio, jonka ansiosta matkailuauto muuttuu astetta mukavammaksi paikaksi. Pelkkä televisio ei kuitenkaan riitä, sillä täytyy myös varmistaa, että autossa on antenni sekä mahdollisuudet saada televisio viritetyksi. Varmista siis vuokraamisen yhteydessä, että tämä on autossa mahdollista.

Matkailuauton varusteet eivät muutoin sisällä juurikaan viihdettä, joten viihtyminen on lopulta omissa käsissäsi. Muista siis ottaa mukaan kaikille ikätasoille sopivaa tekemistä, jotta aika saadaan kulumaan myös pidemmällä ajomatkalla. Matkailuautotarvikkeet voivat tällöin sisältää esimerkiksi pelejä, lukemista, tehtäväkirjoja tai vaikka piirustuspaperia. Matkustaminen tuntuu aina sujuvan paljon rattoisammin, jos kaikki matkustajat ovat keskenään sovussa.